Βιογραφία

Κατσαμάς Γιώργος

Γεννημένος στους Έρφους Μυλοποτάμου Ρεθύμνου το 1953, ο Γιώργος Κατσαμάς υπήρξε από τους πλέον αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς του και όχι μόνο.
Καταγόμενος από μουσική οικογένεια μιας τόσο οι παππούδες του Βασίλης Κατσαμάς και Σήφης Φραγκιαδάκης όσο και ο πατέρας του Μανώλης Κατσαμάς υπήρξαν αξιόλογοι μουσικοί.
Μαζί με τα αδέρφια του Βασίλη και Σήφη γνωστοί ως “Κατσαμάδες”συνέχισε την οικογενειακή παράδοση, με μεγάλη πορεία στην Κρητική μουσική αλλά και με σημαντική παρουσία δισκογραφικά.
Ήταν ένα από τα 7 αδέρφια της οικογένειας του Μανώλη και της Αμαλίας Κατσαμά. Αδερφός του αείμνηστου Βασίλη Κατσαμά ενός σπουδαίου λαουτιέρη και τραγουδιστή, του Σήφη Κατσαμά επίσης καλού τραγουδιστή, του Νικηφόρου Κατσαμά, γνωστού κιθαρίστα στο λαϊκό πεντάγραμμο με το ψευδώνυμο “Νίκος Κρητικός”, της Πόπης Κατσαμά η οποία είχε επίσης τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια με μεγάλη επιτυχία την δεκατία του 1970 και έχει επίσης ακόμη έναν αδερφό τον Ηρακλή και μια αδερφή την μεγαλύτερη σε ηλικία από όλους την Γιαννούλα.
Συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς. Εκτός από τα αδέρφια του με τα οποία είχε (πλην του Βασίλη που έφυγε από τη ζωή το 2002), μόνιμη συνεργασία έχει παίξει για μεγάλο διάστημα με τον Μανολη Κακλή, τον Μανολη Βερδινάκη, τον Δημήτρη Κολιακουδάκη, τον Γιάννη Ζαμπουλάκη, τον Μανούσο Παπατσαρά και άλλους πραγματικά ξεχωριστούς μουσικούς.
Ακολούθησαν και άλλες δισκογραφικές δουλειές όπως: “Νυχτερινός Διαβάτης”, “Ψεύτικο γέλιο”, “Ίντα τση κάνεις τση καρδιάς” (Κατσαμάδες), “Στιγμές να σου θυμούμαι” (αφιέρωμα στον πατέρα του Μανώλη και τον αδερφό του Βασίλη, με τη συμμετοχή των: Μανώλη Κακλή και Νικηφόρου Κατσαμά), “Μουσικά Μονοπάτια (1 και 2)” κ.α.
Πεθανε 8 Αυγουστου 2018.